Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Primii participanți la proiectul Verde.md

Eco-proiectul nonprofit Verde.md, care a fost lansat pe 12 iulie, deja din primele ore de după înființare a trezit interesul locuitorilor din întreaga țară.

După o oră de la difuzarea live, în cadrul căreia fondatorii proiectului, Vadim Jeleascov și Dmitri Voloșin, au venit cu o prezentare a proiectului Verde.md și au relatat despre modul, în care va funcționa platforma, pe site deja au apărut 10 cereri de achiziționare a arborilor pentru Chișinău.

Cel dintâi cumpărător a fost utilizatorul pe nume Maxim, care locuiește în statul Minnesota, SUA. El a decis să dăruiască un Molid Conica Canadian capitalei noastre.

Alt utilizator, Vadim, a hotărât să-i aducă în dar persoanei dragi o salcie adevărată. „Mi-a plăcut foarte mult ideea proiectului Verde.md. E minunat că poți face orașul un pic mai bun în doar câteva click-uri! Unul dintre copaci am hotărât să-l dăruiesc nepotului meu - sunt sigur că îi va plăcea surpriza și acesta îl va face să aibă o atitudine mai grijulie față de natură. Și, în general, să ai propriul tău copac e super!” - ne-a spus Vadim.

“Este un proiect foarte reușit! Orașul nostru a fost mereu cel mai verde, și trebuie să fie la fel și în continuare”, – consideră Daria, care a achitat sădirea unui stejar roșu în raza orașului.

Utilizatorul Ghenadii a achiziționat o catalpa, explicându-și alegerea în felul următor: “aveți 100 de puncte de la mine, băieți! Am luat decizia în 5 minute: copacul poate fi sădit chiar lângă casa mea, de aceea l-am ales". Ghenadii a menționat că este dispus să participe personal la sădirea copacilor, a acelui pe care l-a ales el și a copacilor, aleși de alți participanți.

Printre primii cumpărători au fost și persoane care pur și simplu au achiziționat un copac, fără să dea vreun comentariu. Astfel a fost achiziționat un frasin european de către Dorin, un castan sălbatic de către Alexei și un mesteacăn de către Dmitri.

Reamintim, că proiectul Verde (sau cum mai este numit, Mai Verde.md) are scopul de a-i reîntoarce Chișinăului statutul de cel mai verde oraș european. Oricine se poate implica și contribui la această cauză utilă. Întreprinderea municipală Spații Verzi și administrația Grădinii Botanice și a Dendrariului au elaborat de comun acord un plan de plantare a copacilor noi și a celor, care trebuie eliminați, pentru a sădi alții noi.

Toți doritorii pot accesa site-ul verde.md, pentru a alege un copac din catalog și pentru a selecta un loc, unde acesta va fi sădit. După achitare, copacul poate fi sădit cu forțele proprii sau poate fi transmis voluntarilor proiectului, care vor face acest lucru.

În acest video a fost surprinsă prezentarea proiectului Verde.mdhttps://www.facebook.com/point.news/videos/1519659351442892/