Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Proiectul Verde.md în postările bloggerilor și pe portalurile informaționale


Proiectul Verde.md, la scurt timp după ce a fost lansat, a trezit un interes sporit în rândul internauților. Inițiativa companiei Simpals a fost primită cu mult entuziasm de bloggeri, care au lăudat campania verde.md.

În data de 17 iulie, Eugen Luchianiuc a scris pe blogul său, blogul lui Eugen, despre noul proiect și a distribuit articolul pe pagina de facebook:

„Moldova ar muri demult dacă nu ar fi câțiva nebuni care s-o facă mai frumoasă și să o resusciteze.” a comentat Eugen Luchianiuc.


Și Angela Stînca și-a împărtășit impresiile pe pagina sa de facebook despre proiectul care are menirea să facă orașul nostru Mai verde:

„În Martie când am dat peste o idee frumoasa mi-am pus dorinta sa vad si in Moldova copaci care vor da verde pentru verde, cu placute sau fara placute, cu nume de copii sau cu nume de adulti acesta era un detaliu prea mic.

Am crezut cu toata inima ca dorintele incep sa capete aripi doar cand ai incredere ca vor atinge inimile oamenilor potriviti in locul potrivit, eu am stiut din prima secunda a cui inima va simti exact ce am simtit eu, am crezut ca va fi intr-o zi inceput proiectul si in Moldova -azi sunt fericita caci acei oameni au aparut si au inceput deja acest frumos proiect si in tara noastra, unul pe care eu il voi promova inca demulte ori caci creste o Moldova mai verde cu oameni mai buni <3” a scris Angela. 

Iar după câteva zile, într-adevăr, bloggerul Angela Stînca a revenit cu un mesaj pentru urmăritorii săi:

„Haideți împreună să facem orașul mai verde! Copacul Dvs. va deveni o parte a Chișinăului! Iar Dvs. veți lăsa numele propriu în istoria capitalei. Oare nu este grozav?” a îndemnat Angela.

Cunoscutul jurnalist de la noi din țară, Ivan Sveatcenko la fel a susținut proiectulVerde.md: „Deci iată, reamintesc: proiectul Verde (numit și Mai Verde.md) are scopul de a reîntoarce Chișinăului statutul de cel mai verde oraș al Europei. De fapt, aceasta este unica noastră șansă.” Potrivit acestuia, Chișinăul nu mai poate fi salvat: „… el este urât, iubit, da, dar inutil din punct de vedere turistic, deznădăjduit până la limită. Îl caracterizează construcțiile ilegale”. Totuși, după părerea lui Sveatcenko, „există o șansă ca să-l facem super-eco, verde și plin de flori, să mascăm toată această arhitectură cu frumusețea naturii care poate fi manevrată. Și să o facem cel mai bine în Europa, cel puțin, de ce să nu visăm? … Niciodată nu am sădit un copac, dar deja e timpul!”

Și câteva portaluri informaționale online au distribuit informația despre noul eco-proiect nonprofit. Proiectul Verde.md a servit drept subiect pentru articole pentru site-urile Diez.md, allmoldova.com, timpul.md și portalul pentru studenți studentus.md. Aceștia au scris despre lansarea noului proiect, dar și despre primii copaci achiziționați pe site.

Eco-proiectul nonprofit Verde.md a fost lansat în data de 12 iulie și a fost creat pentru ca orice cetățean sau oaspete al capitalei să poată planta un copac în oraș, dăruind Chișinăului o gură de aer proaspăt. Până în acest moment, deja au fost cumpărați 35 de copaci prin intermediul proiectului verde.md.