Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Cum se formează prețurile arborilor


Proiectul eco Verde.md, lansat la începutul lunii iulie, are drept scop principal să ofere oricui posibilitatea de a sădi un copac și să-i reîntoarcă Chișinăului titlul de cel mai verde oraș european. Cu toate acestea, achiziționarea unui arbore nu se limitează la doar câteva click-uri pe site.

Toți copacii oferiți pentru plantare sunt cultivați într-o pepinieră specială din regiunea Bălți. Plantele din pepinieră corespund standardelor. Specialiștii au grijă ca arborii să nu fie bolnavi, și să prezinte o dezvoltare adecvată a coroanei și rădăcinii. În plus, Verde.md nu propune plantarea puieților cu totul mici, care au o rată de supraviețuire relativ mică în raza orașului, ci a copacilor cu vârsta de peste 7 ani.

Copacii destinați plantării sunt extrași din pepinieră, așezați într-un container special, încărcați în microbuz și expediați la Chișinău.

Reieșind din acești factori, se formează prețul pentru fiecare copac aparte. Fiecare participant, achiziționând un copac în cadrul proiectului, achită serviciile profesioniștilor, iar acest fapt garantează că arborele sădit îi va bucura pe cei din jur un timp îndelungat.


Proiectul Verde.md nu a fost creat și nu este folosit în scopuri comerciale. Mai mult decât atât, furnizorii, cu care colaborează proiectul, oferă copacii la prețuri en-gros, fără adaosuri comerciale.

 Trebuie remarcat faptul că, în viitorul apropiat, organizatorii preconizează un tender pentru furnizori. Câștigătorul nu doar va contribui la înverzirea orașului, ci și va putea oferi o reducere de preț la achiziționarea copacilor.

 Participanții la proiectul Verde.md au pregătit un filmuleț, unde, în mod detaliat, este explicată tehnologia sădirii arborilor maturi.