Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Ce a făcut Apple pentru mediul înconjurător?

În ultimul timp, multe companii din întreaga lume acordă o atenție deosebită ecologiei: instalează centrale solare și eoliene, reciclează gunoiul, reduc consumul de apă. Printre aceste companii ecologice se numără și „Apple”, al cărei slogan este: „Inovațiile adevărate schimbă lumea fără să afecteze planeta”.

Și mai multe materiale reciclabile. În exterior și în interior.

Staniul, care este utilizat în producția plăcilor de bază pentru iPhone, nu este diferit de cel ce tocmai a fost exploatat, doar că este 100% materie primă reciclată. Plasticul reciclat face parte din peste 40 de componente ale iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR. Iar ambalajele pentru toate produsele „Apple” sunt 100% fabricate din materiale reciclate sau din produse forestiere responsabile, din punct de vedere ecologic.

În anul 2019, utilizarea staniului reciclat va permite companiei „Apple” să reducă producția de minereu de staniu cu aproximativ 29 000 de tone.

Putere sporită. Consum redus de energie.

Cu fiecare an ce trece, dispozitivele de ultimă generație „Apple” devin din ce în ce mai puternice și consumă cu 70% mai puțină energie decât în anul 2008. Designul inovator al sursei de alimentare iMac Pro și-a redus cu 40% consumul de energie în modul „sleep” și regim oprit. Afișajul MacBook Air cu retină, în modul „sleep”, necesită de trei ori mai puțină energie electrică decât modelele de primă generație. Iar iPad Pro de 11 inch depășește cu 69% standardul „ENERGY STAR” pentru eficiența energetică.

70%

Comparativ cu anul 2008, eficiența energetică a produselor „Apple” a crescut cu 70%. Acest lucru favorizează atât economisirea banilor, cât și ocrotirea mediului înconjurător.

Testat și sigur. Atât pentru utilizatori, cât și pentru planetă.

Compania verifică cu atenție materialele folosite la fabricarea dispozitivelor „Apple” și identifică substanțele, care pot dăuna utilizatorilor sau mediului. „Apple” aderă la standarde stricte în ceea ce privește componența dispozitivelor pe care le folosiți în fiecare zi. De exemplu, în Apple Watch se încearcă reducerea cantității de nichel - un metal care poate provoca reacții alergice.