Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

10 obiecte naturale în formă de inimă de Ziua Îndrăgostiților

Pe Pământ există multe locuri, pe care natura însăși le-a creat cu dragoste și pentru dragoste. Sunt locațiile perfecte pentru cuplurile tinere, care merg în călătorie în luna de miere, dar și pentru perechile cu experiență, care, de atâția ani, își mențin vii sentimentele frumoase.  1. Pădurea de mangrove, Noua Caledonie

 

Probabil, e cea mai vestită bucățică de pământ în formă de inimă. Aceasta se află în Noua Caledonie, iar faima i-a adus-o fotograful Jann Arthus-Bertrand, care a fotografiat pădurea de la înălțime și a publicat imaginea pe coperta cărții sale “Earth from Above” (Pamantul văzut de la înălțime).

2. Heart Reef, Marea Barieră de Corali


Această compoziție naturală uimitoare, formată din corali, poate fi admirată din fereastra unui elicopter sau a unui avion utilitar. Acest recif este unul dintre cele mai recognoscibile repere din regiune, prezent pe numeroase cărți poștale și broșuri publicitare despre Arhipelagul Whitsunday și Marea Barieră de Corali.



3.  Isla Corazón, Ecuador

Isla Corazón din provincia Manabi este o insulă în formă de inimă, apărută pe cale naturală și înverzită cu mangrove. Se face remarcabilă nu numai datorită formei sale, ci și pentru că este un loc de cuibărit pentru cea mai mare colonie de fregate din regiunea Pacificului.

 

4. Pajiștea în formă de inimă, Marea Britanie

Un fermier englez a creat această pajiște, înconjurată de stejari, în memoria soției sale decedate. Văduvul a făcut rost de 6 mii de puieți și i-a sădit astfel încât capătul ascuțit al inimii să indice spre locul de baștină al soției sale. Pajiștea a fost păstrată secret până în 2012, când a fost întâmplător observată dintr-un balon cu aer cald.

 

5. Insula în formă de inimă, Brazilia

Vaza-Barris este un râu care curge în partea de nord-est a Braziliei. În delta acestui râu se află insula micuță, pe care o vedeți în imagine.

 

6. Insula Galešnjak, Croația

Insula Galešnjak din Marea Adriatică este renumită pentru forma sa incredibil de corectă și totuși complet naturală. Este o proprietate privată, plantată în întregime cu arbori. Forma sa neobișnuită a fost observată pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea de cartograful personal al lui Napoleon, care a inclus insula în harta Coastei Dalmate. În 2009, datorită serviciului Google Earth, insula a câștigat renume mondial.

 

7. Lacul din jungla Amazonului, Brazilia

În imagine puteți vedea un lac, situat în apropiere de Manaus. Acesta este alimentat de afluenții fluviului Amazon. Aici se poate ajunge doar pe calea aerului.

 

8. Lacul McKenzie, Australia

Faimosul lac McKenzie din insula Fraser este situat pe teritoriul statului Queensland din Australia. Nisipurile din jurul lacului constau dintr-un cuarț alb ca zăpada, iar apa este atât de pură, încât puține specii de locuitori subacvatici își pot găsi hrană în ea. 

9. Păduricea Brackengill, Anglia

Există o întreagă serie de legende romantice, care vorbesc despre originea acestui crâng. Adevărul, însă, este banal: păduricea a fost sădită pentru a celebra căsătoria dintre Ruth Wakefield și Harvey Goodwin, în anul 1879.

10. Pădurea în formă de inimă, Cantabria, nordul Spaniei

O pădure frumoasă și deasă, care a crescut în forma unei inimi, se găsește în provincia Cantabria din nordul Spaniei. Însă forma unică a pădurii poate fi văzută doar de sus, dintr-un zbor cu avionul sau elicopterul deasupra Cantabriei, cu condiția că veți privi dintr-o perspectivă corectă. Altfel, va fi dificil să observați contururile neobișnuite în formă de inimă.

Proiectul Verde.md vă felicită pe toți cu prilejul Zilei îndrăgostiților, reamintindu-vă că puteți procura un certificat-cadou la noi pe site. Cu acest certificat puteți cumpăra arborele dragostei - o surpriză minunată pentru persoana dragă!