Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Acțiune de amploare pe 18 noiembrie – plantare de arbori în parcurile din centrul capitalei

Sâmbătă, 18 noiembrie, la ora 11, în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md va avea loc o acțiune de amploare. Peste 200 de copaci tineri vor fi plantați în inima capitalei: în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi în scuarul Catedralei.

 Din dorința cetățenilor de a face orașul mai confortabil și mai verde, în parcurile din centrul capitalei vor apărea mesteceni argintii, stejari roșii, molizi, arțari cu frunza ascuțită, paltini argintii, pruni purpurii și pini negri austrieci.

 Plantarea arborilor, organizată de proiectul Verde.md, devine tot mai populară în rândul chișinăuienilor. Mulți vin cu întreaga familie, pentru fiecare membru al familiei să poată dărui un copac orașului drag. În plus, orășenii au preluat frumoasa tradiție de a dărui prietenilor câte un arbore: sărbătoritul primește un certificat de cadou și o invitație la plantarea copacului său. Mulți vin să sădească arbori pentru ca în capitală să fie tot mai mulți copaci, care să amintească de rudele și prietenii plecați de printre noi. În această sâmbătă va fi sădit un grup de molizi în memoria prietenilor răposați.  

Proiectul este susținut nu numai de locuitorii capitalei, ci și de companiile majore. Astfel, sâmbătă, Î.C.S. RED Union Fenosa S.A. și compania Exterior vor aduce copaci în dar Chișinăului.

Verde.md este sprijinit și de autoritățile orașului. D-na Lidia Babâră, șefa Î.M. Spații Verzi, sectorul Centru, susține în mod activ organizatorii și voluntarii, care participă la proiect.

 Organizatorii îi invită pe toți care doresc să se alăture acțiunii. Luați-vă prietenii și rude-le, îmbrăcați-vă mai călduros, luați cu voi unelte de grădinărit și veniți sâmbătă, 18 noiembrie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi în scuarul Catedralei. Începutul plantării este preconizat pentru ora 11.00. Verde.md îi așteaptă pe toți cei care vor să facă orașul mai bun!