Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Activiștii proiectului Verde.md au participat la curățarea parcului Râșcani

Duminică, 10 martie, în Parcul Râșcani din capitală s-au adunat voluntarii și reprezentanții diferitor organizații non-profit: Orașul fără Maxi-Taxi, Forum.md, Abs Recycling, pentru a efectua lucrări de curățare a teritoriului. 

La acțiune s-au alăturat și activiștii proiectului ecologic non-profit Verde.md, precum și voluntarii organizației Sporter. În total, la aceste lucrări au participat aproximativ 200 de persoane.

 Lucrările au început la ora 12:00. Participanții au primit pungi de gunoi, mănuși și echipamentul necesar pentru curățare. Acțiunea a fost însoțită de multă muzică incendiară din partea echipei Sporter.

 „Suntem foarte bucuroși de faptul ca atât de mulți voluntari s-au alăturat acestei inițiative. Lucrările de curățare în masă a locurilor publice din Chișinău au devenit deja o bună tradiție. Împreună am reușit să curățăm parcul Râșcani în doar câteva ore. Sperăm că locuitorii orașului vor începe să respecte mai mult mediul înconjurător”, a declarat Polșcin Dumitru, managerul proiectului Verde.md.

Organizatorii au servit toți participanții cu cafea fierbinte, ceai și frigărui. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului sponsorilor: companiei ATU Winery, Cafenelei mobile Academy Barista, restaurantului Nivalli, Trattoria della nonna și al companiei Simpals.

Curățarea a fost finalizată la ora 18:00. În final au fost colectate zeci de pungi cu diferite deșeuri, care vor fi trimise pentru reciclare.

Echipa Verde.md le mulțumește tuturor voluntarilor, care au participat la curățarea parcului.