Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Activiștii Verde.md împreună cu voluntarii au curățat un parc din capitală

Odată cu sosirea primăverii, lumea a început să iasă la natură pentru a petrece timpul cu prietenii. Dar, din păcate, astfel de întâlniri se termină adesea cu munți de gunoaie. Refuzul oamenilor de a strânge după ei duce la faptul că cele mai frumoase locuri de recreere din oraș se transformă într-o adevărată gunoiște. 

Prin urmare, problema trebuie rezolvată prin eforturi comune. Astfel, duminică, 3 martie, activiștii proiectului ecologic nonprofit Verde.md, împreună cu voluntarii și reprezentanții diferitor organizații Orașul fără Maxi-taxi, Forum.md și ABS Recycling Moldova din Chișinău, au participat la curățarea teritoriului unuia dintre cele mai pitorești parcuri din Chișinău - parcului din jurul lacului „8”, Botanica. La curățare au participat aproximativ 100 de persoane.

Lucrările au început la ora 10:00. Voluntarilor le-au fost oferite mănuși și saci de gunoi. Pentru a curăța parcul, băieții au avut nevoie doar de 2 ore. Însă în această perioadă scurtă de timp au fost colectate o mulțime de pungi pline cu gunoi de tot felul: sticle din plastic, metal și stică, pungi din plastic și așa mai departe. Toate deșeurile colectate vor fi trimise la reciclare și nu aruncate la gunoiște.

Proiectul ecologic nonprofit Verde.md le mulțumește tuturor voluntarilor, care au susținut inițiativa și au participat la curățarea parcului din jurul lacului „8”. De asemenea, Verde.md se adresează tuturor locuitorilor capitalei cu rugămintea de a avea mai mult respect față de natură și locurile publice.