Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Canada luptă cu plasticul

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a ținut un discurs despre planurile de restricționare în țară a produselor din plastic de unică folosință. Tipurile de produse din plastic vizate de interdicția anunțată vor fi paiele din plastic, sacii de uz casnic și tacâmurile, cum ar fi furculițele, lingurile și cuțitele, care sunt atât de bine cunoscute pentru toată lumea.

Prim-ministrul Canadei a mai notat că până în anul 2021, în țară vor fi interzise anumite tipuri de plastic. Guvernul va studia în profunzime această problemă, identificând tipurile de plastic, care sunt cele mai dăunătoare pentru mediul înconjurător. Pentru a defini noi standarde și obiective pentru companiile din domeniul plasticului, în timpul revizuirii, vor fi folosite doar dovezi științifice.

De asemenea, Justin Trudeau a menționat că într-adevăr, situația din țară este foarte gravă. Potrivit acestuia, mai puțin de 10% din plasticul utilizat în Canada este ulterior reciclat. Aceasta este o parte foarte mică din cantitatea imensă de plastic produs, ceea ce se reflectă negativ asupra stării ecologice a teritoriilor. De asemenea, din cauza produselor din plastic au de suferit și păsările și animalele, care le confundă adeseori cu surse de hrană.