Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Celebrități cărora le pasă

În prezent, multe celebrități se implică activ în protecția mediului înconjurător. Prin propriul exemplu, își inspiră și fanii la aceasta, investind o mulțime de forțe și mijloace pentru a proteja natura.

Leonardo DiCaprio

În anul 1998, Leonardo a fondat câteva fundații caritabile, care luptă cu problema încălzirii globale și salvează animalele pe cale de dispariție.

Angelina Jolie

Cum fără ea? Între filmări, actrița se ocupă de diferite activități de caritate. Angelina este ambasadorul bunăvoinței la Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați. De asemenea, Jolie transferă sume imense de bani Fondului pentru protecția mediului și, desigur, conduce o mașină hibridă.

Cameron Diaz a participat la campania ecologică „Act Green”. Are o mașină hibridă Toyota Prius (astfel de mașini funcționează 80% din timp în regim de mașină electrică).

 Prin proiectul său „Global Green USA Holy Cross”, Brad Pitt promovează construcția noilor case ecologice în New Orleans, orașul care a fost distrus de uraganul Katrina.

 Și actrița Hayden Panettiere are o poziție ecologică activă. Dânsa a fost chiar și arestată în octombrie 2017, când, împreună cu alți activiști, a încercat să împiedice o vânătoare de delfini și balene din Japonia.

Natalie Portman a renunțat complet la utilizarea pielii autentice, atunci când și-a creat propria linie de pantofi.

Cântărețele Joss Stone, Rihanna și Alicia Keys participă anual la concertul de caritate „Live Earth”;

Nicole Richie, Mischa Barton și Mary Kate Olsen sunt membre ale „Environmental Media Association” (o organizație americană de caritate, care se ocupă de promovarea mișcării ecologiste);

Hillary Duff și Orlando Bloom susțin activ „USA Harvest” și „Global Cool” (aceste organizații luptă cu problema încălzirii globale).