Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Dendrariul oferă un sprijin activ proiectului Verde.md


Unul dintre parcurile favorite ale chișinăuienilor – Dendrariul, oferă un sprijin activ proiectului Verde.md. Anume în acest parc activiștii proiectului au sădit primul copac. 

De pe urma ninsorilor din 20-21 aprilie, au avut de suferit aproximativ 80% din plantele care creșteau la Dendrariu, iar pe lângă aceste, 600 de copaci. “Stihia a făcut ravagii, care s-au resimțit nu doar de copaci, dar și de lucrători, cărora le-a creat o mulțime de probleme în plus. Astăzi am făcut ordine în mai mult de jumătate de parc. Planificăm să eliminăm copacii vechi pentru a sădi alții noi. În acest context, dorim să menționăm că proiectul Dvs. a fost inițiat la momentul potrivit. La sfârșitul lui aprilie nu prea am fost susținuți: mulți au trecut pe alături, fără să atragă atenția la faptul că aveam nevoie de ajutor”, – ne-a relatat colaboratorul științific de la departamentul biologie, Anatolii Brazițchii.

În rezultatul unor convorbiri, reprezentanții proiectului Verde.md și administrația Dendrariului au elaborat un plan de plantare a copacilor, care prevede 227 arbori în prima etapă. La toamnă, toți doritorii vor putea participa la plantarea liliacului, a mestecenilor, sălciilor și plopilor, a puieților de scoruș, mălin, vișin, cireș, prun, migdal, păducel, tuia, ienupăr, molid, sakura, aspen și măr decorativ.