Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În acest secol, populația pinguinilor regali se va reduce la jumătate

Conform prognozelor experților, dacă până în 2100 temperatura Pământului va continua să crească, gheața pe suprafața căreia trăiesc și cresc pinguinii regali riscă să se topească foarte repede, ”înghițind”  jumătate din populația acestei specii.

În prezent, pinguinii regali sunt oficial „pe cale de dispariție”, dar oamenii de știință consideră că, statutul lor ar trebui să fie actualizat la categoria „specii vulnerabile”.

Viața pinguinilor regali depinde foarte mult de ghețarii care, aflându-se la marginea Antarcticii, reprezintă o suprafață ideală pentru așezarea, incubarea și creșterea puilor.

Creșterea temperaturii globale crapă gheața și o topește mai repede decât este necesar. Pinguinii au nevoie de nouă luni pentru a-și crește puii suficient încât să poată merge în siguranță în mare. Dacă gheața se topește prea devreme, puii vor fi nevoiți să meargă la mare înainte de a fi gata pentru acest lucru - nu vor avea timp să-și schimbe puful în pene impermeabile.

Adulții vor suferi și ei, întrucât, de obicei, își schimbă penele în ianuarie și februarie, iar intrarea în mare înainte de finalizarea acestui proces îi poate duce la înec. 

Oamenii de știință spun că, din păcate, chiar dacă creșterea temperaturii nu depășește mai mult de 2 grade Celsius peste standardele preindustriale, acest lucru oricum va reduce la jumătate populația pinguinilor regali.