Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În parcul “Valea Trandafirilor” vor apărea 170 copaci noi

Administrația parcului “Valea Trandafirilor” din capitală în colaborare cu eco-proiectul non-profit Verde.md au pregătit 170 de locuri suplimentare pentru plantarea copacilor noi.

Parcul “Valea Trandafirilor” se numără printre parcurile favorite ale chișinăuienilor: cărăruile plăcute și aleile largi ale parcului au fost mult timp un loc preferat al orășenilor pentru plimbări și odihnă. Coroanele largi oferă adăpost și răcoare pe timp de vară, iar toamna frunzele galbene și roșiatice incită o atmosferă calmă. Însă după ninsorile din luna aprilie 2017, parcul a pierdut o mulțime de copaci, printre care au fost atât plante bătrâne, cât și tinere.

 Administrația parcului efectuează lucrări de renovare și plantează copaci noi. “Suntem foarte îngrijorați pentru parcul nostru, suntem gata să-l reînnoim în mod constant, dar mijloacele alocate nu sunt suficiente”, – ne-a relatat Iulia Zamulenschi, șef pentru sectorul Botanica al întreprinderii municipale “Spații Verzi”. Din spusele d-neaei, proiectul Verde.md este unul dintre proiectele atât de necesare pentru parcul “Valea Trandafirilor”. “Am sădit copaci noi pe aleea principală, iar în curând vizitatorii parcului vor putea admira noua vedere. Susținem bucuroși ideea proiectului, astfel încât toți cei care doresc pot oferi parcului câțiva copaci de conifere. După cum a subliniat d-na Zamulenschi, participanții la proiectul Verde.md vor planta în parc pini montani.

În plus, proiectului Verde.md i-au fost alocate 170 de locuri pentru plantarea copacilor pe teritoriul parcului. Acest lucru va contribui la restabilirea imaginii din trecut a parcului “Valea Trandafirilor” și va compensa pierderile, pe care parcul le-a suferit în urma intemperiilor din aprilie.