Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În scuarul Dimo din sectorul Râșcani au apărut copaci noi

Duminică, 9 decembrie, proiectul ecologic non-profit Verde.md a organizat încă o plantare de copaci. În această zi, locuitorii orașului Chișinău, împreună cu personalul proiectului Verde.md și angajații întreprinderii municipale „Spații Verzi", au lucrat împreună asupra înverzirii scuarului Dimo din sectorul Râșcani al capitalei. În urma eforturilor comune, în parc au apărut peste 30 de copaci tineri: tei, mesteceni, salcâmi globulari și arțari. 

Fiecare plantare organizată de proiectul Verde.md diferă prin ceva foarte special. În această zi, cineva dăruiește un copac drept semn al dragostei sale, cineva dedică un copac copiilor, familiei, prietenilor, iar altcineva - partenerilor de afaceri. Iar pentru alții, aceste plantări sunt o modalitate de a face ceva bun și util pentru locuitorii și generațiile viitoare ale orașului Chișinău.

Acum, și în scuarul Dimo au apărut câțiva copaci, dedicați celor mai apropiate și scumpe persoane. O familie din Chișinău a achiziționat trei salcâmi globulari și i-a dedicat copiilor lor. Alte două familii au dăruit un mesteacăn micilor lor fiice, care i-au ajutat să îl planteze. Unul dintre participanții la plantare a dedicat un puiet de tei soției sale iubite.

În această zi, a fost plantată și o alee din 26 arțari, dintre care 20 au fost achiziționați de către compania Rodals, în cinstea celei de-a 20-a aniversări. Și conform tradiției deja constante, au fost plantați și câțiva copaci de către companiile Moldpresa și Librarius.

La plantare au participat și câțiva locuitori din sectorul Râșcani, care se plimbă adesea prin scuarul Dimo cu copiii lor. Ei au susținut proiectul și au ajutat cum au putut la înverzirea parcului. 

Dacă doriți, puteți deveni și Dvs. participant la proiectul Verde. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să achiziționați un copac pe site-ul verde.md, să veniți în ziua plantării și să-l sădiți împreună cu noi.

Proiectul ecologic non-profit Verde mulțumește tuturor celor care au participat la această plantare, voluntarilor și întreprinderii municipale „Spații Verzi".