Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În sectorul Ciocana au apărut locuri noi pentru plantarea de toamnă a copacilor

Șeful serviciului municipal Spații Verzi a sectorului Ciocana, Constantin Creangă, a asigurat proiectul Verde.md cu un teren pentru plantare.

Reamintim că proiectul Verde.md a fost creat pentru a oferi posibilitate fiecărui locuitor al orașului Chișinău să contribuie la înverzirea capitalei.

Împreună cu serviciului municipal Spații Verzi din Moldova, am elaborat o listă a soiurilor necesari de copaci care urmează a fi înlocuiți, precum și o listă de locuri unde vor fi plantați copacii. Una dintre aceste zone se află pe strada Vadul-lui-Vodă, porțiunea dintre strada Maria Drăgan și strada Sadoveanu. Pe acest teren vor fi plantați copaci de liliac.

S-a planificat ca strada Meșterul Manole să fie completată cu câțiva arțari globulari, iar pinii de munte vor fi plantați de-a lungul străzii Mircea cel Bătrân, pe porțiunea cuprinsă între strada Igor Vieru și strada Ion Dumeniuc.

Din păcate, pe bulevardul Mircea cel Bătrân este interzisă plantarea copacilor, din cauza numărului mare de țevi de încălzire, care trec pe sub pământ. Plantarea copacilor poate

împiedica o eventuală reparație a țevilor, mai ales că arborii nu vor putea rezista la așa cantitate mare de căldură.

Reprezentanții de la Spații Verzi sunt mulțumiți de colaborarea fructuoasă cu proiectul Verde.md și susțin dorința locuitorilor de a-și înverzi orașul natal.