Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Păduricea Butoiaș din capitală a fost curățată de către voluntari

Duminică, 17 martie, teritoriul păduricii „Butoiaș” din Chișinău a fost curățat de către un grup de voluntari. Lucrările au avut loc în cadrul evenimentelor săptămânale de curățare a locurilor publice din oraș. Organizatorii acțiunii au fost mai multe organizații non-profit, cum ar fi: Orașul fără Maxi-Taxi, VERDE.MD, FORUM.MD și Abs Recycling. Fiecare organizație a venit cu zeci de voluntari, mulți dintre care participă deja în mod regulat la acțiunile de curățare de duminică.

Toți participanții au primit pungi de gunoi, mănuși și echipamentul necesar pentru curățare. După aceea, fiecare grup și-a ales zona de lucru. Voluntarilor le-a trebuit doar câteva ore pentru a curăța această pădurice. Gunoiul colectat, ca și în acțiunile de curățare precedente, va fi trimis pentru reciclare.

Evenimentul nu a trecut nici fără acompaniamentul muzical deja tradițional, al unui DJ din echipa Sporter. De asemenea, în timpul evenimentului, participanții au fost sprijiniți de MC. La finalul evenimentului, sponsorii au organizat un mic picnic. Participanții au fost serviți cu ceai, cafea și bucate la grătar.

Acțiunea a avut loc cu sprijinul „Cafenelei mobile”, restaurantului Mezellini , Trattoria della nonna ,restaurantului Butoias, Inspectoratului de Politie Buiucani și al companiei Simpals.

Dorim să remarcăm că de la începutul lunii februarie, în Chișinău au fost desfășurate deja 3 acțiuni de curățare a locurilor publice. Printr-un efort comun, organizatorii și voluntarii au făcut curățenie în parcul din jurul lacului „8”, în parcul Râșcani și în păduricea „Butoiaș”.