Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Parcurile Valea Trandafirilor și Alunelul au fost înverzite din nou de Verde.md

Sâmbătă, 8 decembrie, fondul verde al parcurilor Valea Trandafirilor și Alunelul din capitală a fost completat cu copaci noi. 

Plantarea acestora a fost organizată de către proiectul ecologic non-profit Verde.md. Angajații proiectului împreună cu voluntarii, reprezentanții întreprinderii municipale „Spații Verzi" și chișinăuienii, care au decis să participe la înverzirea orașului, au plantat 31 copaci tineri. În parcuri au fost plantați puieți de mesteacăn, frasin, arțar, pin negru, pin de munte și scoruș.

Plantarea copacilor cu Verde.md nu este doar o modalitate de a ajuta capitala să-și recâștige titlul de „cel mai verde oraș", dar și o posibilitate de a petrece timpul cu familia, prietenii, a doua jumătate sau cu un grup întreg de cunoscuți.

La această plantare au participat familii cu copii, cupluri tinere, precum și angajații companiei  Kivork, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare și suport de software pentru turism. Pentru compania Kivork, acest eveniment a avut loc în forma unui team building neobișnuit și original, rezultatul căruia a fost o alee întreagă de frasin. La înverzirea capitalei au contribuit și companiile Moldpresa și Librarius, copacii cărora, de asemenea, au fost plantați în parcuri.

Orașul a primit un cadou valoros și din partea unui cuplu în vârstă, pentru care achiziționarea copacilor pe site-ul verde.md a devenit deja o bună tradiție. Puieții lor au fost plantați de voluntari și personalul proiectului.

 Proiectul ecologic nonprofit Verde mulțumește lucrătorilor parcurilor și angajaților întreprinderii municipale „Spații Verzi" pentru ajutorul acordat în organizarea acestei plantări.

 Pentru a lua parte la plantare, puteți să cumpărați un copac pe site-ul verde.md sau să deveniți voluntarul proiectului, completând formularul special de pe site. Dăruiți-i Chișinăului un copac nou – dăruiți o suflare de aer curat!