Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Pe Verde.md au apărut 70 locuri noi pentru parcul “Alunel”

În pofida faptului că parcul “Alunel” nu intră în topul celor mai renumite locuri din Chișinău, rezidenții capitalei merg să-l viziteze în mod regulat. Iar printre locuitorii din blocurile învecinate, parcul este foarte popular: pe aleile din parc se plimbă mamele cu cărucioare, aleargă copiii, cuplurile în etate merg agale. Și deși parcul are dimensiuni nu prea mari, pentru mulți acesta rămâne un loc preferat de întâlnire.

“Acum câțiva ani, am plantat straturi de flori în mijlocul parcului, iar sponsorii și voluntarii au amenajat un teren de sport. Mai preconizăm reînnoirea și extinderea numărului de spații verzi”, - a relatat șeful pentru sectorul Buiucani al întreprinderii municipale “Spații Verzi”, Gheorghe Cojocaru. Dumnealui a acceptat bucuros ideea proiectului Verde.md și și-a exprimat sprijinul față de eforturile chișinăuienilor în scopul amenajării orașului. „Avem un buget limitat, iar proiectul Verde.md va contribui la înfrumusețarea parcului nostru preferat“ - a spus d-l Cojocaru, asigurând organizatorii proiectului că va ajuta activiștii la plantarea și îngrijirea copacilor. 

Astfel, dacă doriți să plantați un copac în parcul “Alunel”, o puteți face prin intermediul eco-proiectului non-profit Verde.md. Pentru aceasta este nevoie să alegeți o specie de copac: salcâm globular, arțar cu frunza ascuțită, mesteacăn argintiu sau scoruș de munte. Apoi selectați un punct de pe hartă și achitați achiziția. În plus, copacul poate fi cumpărat în dar omului drag. În acest caz, organizatorii vă vor oferi un certificat cadou.