Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Plantarea în masă din parcurile Valea Trandafirilor și Dendrariu a avut loc cu succes

În acest weekend, pe 2 și 3 noiembrie, parcurile Dendrariu și Valea Trandafirilor din capitală au găzduit cele mai grandioase acțiuni de plantare de toamnă din acest an, care au fost organizate de către proiectul ecologic Verde.md pentru toți locuitorii orașului Chișinău.

Nici vremea răcoroasă, nici vântul puternic nu i-au oprit pe cei care au dorit să participe la plantarea din parcul Dendrariu, așa că, sâmbătă, în parc s-au adunat o mulțime de oameni: voluntari, locuitori ai orașului și echipa Verde.md. Copacii au fost plantați de către familii întregi, companii de prieteni și grupuri mari de oameni. Voluntarilor li s-au alăturat și școlarii din Chișinău, care au venit la plantare cu toată clasa.

Prin eforturile comune ale orășenilor, parcul Dendrariu a fost completat cu mai multe specii de foioase și conifere: frasini, stejari, pini, molizi albaștri, pruni și scoruși de munte. În plus, de acum înainte, primăvara va fi posibil de observat și înflorirea sakurei.

Plantarea de duminică din parcul Valea Trandafirilor nu ar fi avut loc fără ajutorul voluntarilor. Împreună cu locuitorii orașului, au fost plantați pini negri și de munte, salcâmi, scoruși de munte și un copac frumos de catalpă.

Echipa Verde.md le mulțumește tuturor celor care au participat la lucrările de plantare: atât orășenilor, care au cumpărat puieți pe site-ul verde.md, cât și voluntarilor. De asemenea, proiectul își exprimă recunoștința față de administrațiile parcurilor Dendrariu și Valea Trandafirilor pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestor acțiuni de amploare.