Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Plante utile pentru casă

Oamenii dintotdeauna și-au decorat locuințele cu plante de cameră pentru a crea o atmosferă mai familiară. Însă puțini cunosc că există un număr mare de plante, care nu numai că pot bucura ochii locuitorilor, ci și aduce un beneficiu real pentru sănătatea acestora.

1. Aloe (agave) 

Această plantă este o adevărată „farmacie pe pervaz”, care emite substanțe ce absorb secrețiile dăunătoare din plastic și linoleum, îmbogățește aerul cu oxigen, micșorează electrificarea locuinței de la aparatele de uz casnic și sporește energia pozitivă a casei. Și toate acestea, pe lângă proprietățile vindecătoare ale sucului și capacitatea sa de a vindeca rănile, răceala și bolile tractului digestiv.

2. Mușcată (Pelargonium)

Planta are proprietățile de a reîmprospăta aerul, eliminând umezeala, monoxidul de carbon, microbii patogeni și virușii. Iar pe timp de vară, aceasta poate salva casa de muște, deoarece ele nu pot suporta mirosul ei puternic! Planta este capabilă să scadă tensiunea, să liniștească nervii și durerile de cap și să normalizeze procesele metabolice.


3. Ficusul de cameră

Curăță perfect aerul, absorbind praful, toxinele, formaldehidele. În plus, planta elimină substanțe, care facilitează la un somn mai bun și o trezire mai energică.

4. Planata-păianjen (Chlorophytum)

Este un „aparat verde de aer condiționat” de cameră: el, mai bine decât alte plante, curăță aerul de fumul dăunător din panourile din lemn, plastic, pardoseli, precum și toxinele, bacteriile, virușii și mucegaiul. Într-un cuvânt, chlorophytumul este capabil să absoarbe până la 80% din impuritățile nocive din casă.


5. Dracaena

Împreună cu clorophytumul, dracaena este un filtru biologic pentru locuință: aceasta absoarbe din atmosfera casei benzenul nociv, amoniacul, toluenul, eliberat de materiale de finisare de calitate inferioară și luptă împotriva microbilor. În plus, planta ajută la vindecarea rapidă a rănilor, întărește sistemul musculo-scheletic și ajută la prevenirea complicațiilor după bolile gastro-intestinale.


6. „Limba soacrei” (Sansevieria)

Această plantă deosebită „calmează” spațiul înconjurător, făcându-l mai prietenos, mai confortabil, alungă stresului, contribuie la gândire și creativitate. Îi ajută pe oamenii meteorologici să se descurce mai bine cu capriciile naturii, întărește sistemul imunitar și ajută la procesul de învățare, dezvoltare a memoriei și la absorbția activă a informațiilor.