Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Proiectul Verde.md: la Chișinău vor fi plantați 200 de arbori

În viitorul apropiat, 200 de copaci noi vor apărea la Chișinău. Acest lucru a devenit posibil datorită proiectului ecologic non-profit Verde.md, lansat la mijlocul lunii iulie.

Proiectul Verde.md a provocat un mare interes în rândul locuitorilor din Chișinău, dar și al celor care s-au născut și au crescut în capitală, dar nu mai locuiesc aici. Pentru multă lume, Chișinăul abundând de verdeață este o amintire vie din copilărie, de aceea locuitorii capitalei participă din plin la acțiune. Cineva pur și simplu vrea să-i ofere orașului niște arbori de soiuri diferite, cineva vrea să-i facă un cadou persoanei dragi, iar altcineva, prin sădirea unui copac, dorește să comemoreze o rudă sau un prieten plecat în eternitate. Se mai întâmplă ca participanții la proiectul Verde.md să cumpere alei întregi, care, în curând, vor apărea în parcurile din capitală.

Organizatorii țin să menționeze dorința locuitorilor Chișinăului de a participa la plantarea copacilor alături de copiii lor. Este un gest frumos și important din partea părinților, deoarece un copil, care, la o vârstă fragedă plantează copaci, învață o lecție bună pentru tot restul vieții și își dezvoltă niște calități importante.