Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Proiectul Verde.md, la Dendrariu: A doua plantare de arbori a luat sfârșit

Sâmbătă, 28 octombrie, Chișinăul a devenit mai verde cu 50 de arbori. Participanții la proiectul Verde.md i-au adus în dar orașului copacii, care au fost sădiți astăzi în parcul Dendrariu.

După cum au observat organizatorii proiectului Verde.md, au fost plantați 50 de arbori de specii diferite, cum ar fi brad canadian conica, mesteacăn argintiu, pin negru austriac, măr purpuriu, molid argintiu, pin montan.

Mulți dintre participanți au venit să sădească arborii procurați în cinstea soților și a copiilor. Cei mici au fost bucuroși să-și ajute părinții și să contribuie la înverzirea parcului preferat. Părinții le-au făcut copiilor poze cu arborii sădiți, spunându-le că peste câțiva ani, când vor crește, se vor putea mândri cu arborii sădiți la Dendrariu.

Administrația parcului Dendrariu s-a implicat în alegerea locurilor pentru sădire. Colaboratorii parcului i-au ajutat pe cei prezenți la sădit, instruindu-i cum se face plantarea în mod corect. După spusele colaboratorilor, arborii se vor prinde și vor crește cu spor anume în locurile selectate. Administrația parcului Dendrariu susține proiectul Verde.md ca pe o inițiativă binevenită atât pentru parc, cât și pentru întreg orașul.

“Suntem extrem de entuziasmați că avem un astfel de proiect în oraș la noi. Acest proiect nu doar contribuie la refacerea parcului, ci și implică locuitorii Chișinăului în ecologizarea capitalei”, a remarcat cercetătorul biologic al punctului de biologie al parcului Dendrariu, Anatolie Brazițchii.

Verde.md este proiectul eco non-profit, realizat de compania Simpals. Ideea proiectului a apărut după zăpada anormală în zilele de 20-21 aprilie, când stihia neașteptată a provocat pagube ireparabile Chișinăului, distrugând și nimicind o mulțime de copaci. 

La 15 iunie, autorul proiectului Verde.md, Dmitri Voloșin, a plantat primul copac în parcul Dendrariu.