Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Schimbarea începe cu tine. Oriflame deja a făcut primul pas



Schimbarea începe cu tine

Sunt atât de numeroase moduri prin care te poți alătura misiunii comune a omenirii de a face planeta un loc mai frumos, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare. Exprimă-ți grija pentru natură prin acțiuni care la prima vedere ți-ar părea nesemnificative, dar pentru planetă contează! Nu știi cu ce să începi? Citește acest articol și inspiră-te din acțiunile pe care compania Oriflame Moldova le întreprinde în activitatea sa. 

Plantează un copac 

Sau donează bani către o organizație care va planta pentru tine. 

Compania Oriflame la nivel global participă în numeroase proiecte de protecție a pădurilor și de reîmpădurire din întreaga lume - din India și Indonezia până în China și Mexic.

Astăzi, echipa Oriflame Moldova alături de partenerii de brand au ieșit să planteze copaci în parcul Grădina Botanică a capitalei un exemplu demn de urmat. 


Folosește responsabil hârtia

Gândește-te de două ori înainte de a printa! Chiar ai nevoie de toată acea cantitate de hârtie?

Oriflame spre exemplu în activitatea sa folosește 96% hârtie din surse atestate sau reciclate. Ei îndeamnă partenerii săi să folosească versiunea online a catalogului în locul celei printate, un lucru pe care îl poți face și tu!

Redu utilizarea plasticului, reciclează

Recipientele şi sticlele sunt necesare și folosite în aproape toate industriile, însă dăunătoare pentru natură. Căutând în permanență alternative prietenoase cu mediul înconjurător, Oriflame a implementat folosirea a cât mai multor ambalaje din plastic reciclat (PCR), pentru a evita risipa şi pentru a folosi cât mai eficient materialele brute. Spre exemplu gama populară Love Nature are un procent de 50% PCR (materiale plastice reciclate post-consum), iar gama Beautanicals vine în sticle de plastic 100% PCR.

Deci, îndemnul în această direcție este – reciclează!

Când termini de folosit produsul preferat, asigură-te că îl sortezi pentru reciclarea selectivă (ambalajele de plastic la plastic, hârtie la hârtie etc).

Acum să trecem la partea de frumusețe, știi că rutina ta de frumusețe poate fi sustenabilă?


Folosește doar produse biodegradabile

Un prim pas ar fi să folosești produse cu formule biodegradabile. În asortimentul oferit de Oriflame găsești produse care îţi menţin sănătatea & frumuseţea şi care contribuie totodată la ocrotirea mediului înconjurător. Acestea dovedesc faptul că această misiune este posibilă. Iată câteva produsele obţinute în modul cel mai natural, etic şi responsabil - gamele Love Nature, Beautanicals și Discover sunt biodegradabile în totalitate. 

Alege produse cu 100% exfolianți naturali

Exfolianţii din plastic reprezintă o ameninţare serioasă pentru oceane - cât şi pentru noi. Sunt extrem de mici astfel că sunt greu de filtrat şi ajung să fie consumate de peşti şi alte animale acvatice. Şi odată ce acestea ajung, la rândul lor, să fie consumate, particulele din plastic ajung în organismul nostru. Oriflame, folosește doar exfolianţi naturali, precum seminţele de mac, coaja de migdală, sâmbure de măsline şi sare. Mai bine pentru tine, mai bine pentru oceane!

Protecţia şi bunăstarea animalelor 

Oriflame nu a efectuat niciodată teste de produse sau ingrediente pe animale, în nicio etapă de dezvoltare a produselor. Ei sunt dedicaţi protejării animalelor şi a speciilor pe cale de dispariţie şi au standarde înalte pentru materialele folosite. Nu folosesc ingrediente de origine animală pentru obţinerea produselor cosmetice. Pentru anumite formule, folosesc doar subproduse de origine animală - care pot fi recoltate fără a afecta animalele, precum ceara de albine şi mierea, derivați de lanolină şi lactate.

Dacă și ție îți pasă caută acest indicator pe ambalajele produselor. 

Prin aceste câteva exemple ți-am demonstrat că se poate, deci alege corect și fă o schimbare!