Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Totalurile primului sezon de plantare Verde.md

Proiectul ecologic non-profit Verde.md face totalurile primului sezon de plantare. Până în prezent, participanții la proiect împreună cu voluntarii au reușit să sădească în capitală 442 copaci.

Prin eforturile comune ale locuitorilor capitalei și ale foștilor chișinăuieni, care în prezent trăiesc în străinătate, însă continuă să-și iubească orașul natal, Chișinăul a devenit cu 400 de copaci mai verde. Printre soiurile de arbori se numără: pinul montan, bradul canadian conica, stejarul roșu, arțarul cu frunza ascuțită, paltinul argintiu, teiul cu frunza mare, mesteacănul argintiu, prunul purpuriu etc.

Plantarea cea mai de proporții a avut loc în parcurile centrale ale Chișinăului: 200 de copaci au apărut în Scuarul Catedralei și în parcul Ștefan cel Mare. Prima plantare s-a petrecut în Grădina Botanică: împreună cu voluntarii, localnicii au plantat 42 de copaci. Aceasta a fost urmată de plantarea în parcul Dendrariu - 50 de copaci, parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica - 90 de copaci, parcul Alunelul din sectorul Sculeni - 20 de copaci. Alți 20 de copaci au fost sădiți și în cel mai popular parc din capitală – Valea Morilor. Ultima plantare, a 20 de copaci, a avut loc în parcul Râșcani.

Peste 200 de persoane au participat la activitățile de sădire a copacilor. Iar pentru 15 companii locale, participarea la plantare s-a dovedit a fi un adevărat teambuilding.

La moment, proiectul merge în vacanță. Deja în primăvara anului 2018 va începe un nou sezon de plantare. După cum menționează organizatorii Verde.md, în viitorul apropiat, pe harta proiectului vor apărea noi locații pentru sădire în mai multe sectoare ale orașului.