Nunta ecologică poate deveni o sărbătoare originală și exclusivă, deosebită de alte ceremonii care se desfășoară după unul și același scenariu. Iar cel mai important lucru e că o astfel de ceremonie va deveni o contribuție semnificativă la curățarea planetei și menținerea echilibrului ecologic al acesteia.
Experții afirmă că nunțile tradiționale, chiar și cele mai puțin pompoase, anual, lasă în urma lor peste 400-600 de tone de gunoi și deșeuri, care emit în atmosferă peste 62 tone de carbon, ceea ce contribuie la apariția și dezvoltarea efectului de seră.
Principiile de bază ale unei nunți eco:
Dacă nunta dvs. a avut loc în natură, aveți grijă ca cineva să facă ordine după eveniment și să readucă locul la aspectul său curat inițial.
Pentru seara romantică de nuntă ar fi mai bine să alegeți lumânările din soia, deoarece ele sunt fabricate din materiale regenerabile.
De asemenea, în calitate de elemente de decor pentru nuntă puteți folosi bambusul și florile în ghiveci, pe care le puteți dărui oaspeților după nuntă.
Folosirea plasticului este interzisă, în special când vine vorba de veselă. Ar fi mai bine să alegeți porțelanul, ceramica sau lemnul natural.
Interzisă mai este și utilizarea automobilelor. Tinerii căsătoriți, împreună cu oaspeții, trebuie să ajungă la locul desfășurării ceremoniei pe jos, pe biciclete, cu metroul, călare pe cai, sau să închirieze o ricșă sau o trăsură.
Baloanele sunt foarte nocive pentru mediu, deoarece sunt fabricate din materiale care greu se descompun în natură și pot deveni motivul unei poluări grave a parcurilor sau a bazinelor acvatice. De asemenea, acestea sunt foarte periculoase pentru păsări și mamifere.
În loc de confetti, tinerii căsătoriți pot fi presărați cu petale de flori sau lavandă.
Da, tuturor le place să-i vadă pe tinerii însurăței, strălucind sub ploaia de confetti, însă, acesta fiind confecționat din plastic, se va putea transforma în compost peste câțiva ani de zile.
De asemenea, confetti este adesea înghițit de animale și păsări.