Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md a desfășorat prima plantare de arbori în Capitală

Astăzi, sâmbătă, 21 octombrie 2017, în Grădina Botanică, are loc prima plantare de arbori, care se desfășoară în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md.


La eveniment sunt prezenți organizatorii și participanții Verde.md, alături de reprezentanții administrației Grădinii Botanice din Capitală: botanistul-șef Anatolii Bucățel și directorul adjunct Ion Roșca. 

Potrivit reprezentanților, aceștia sunt foarte bucuroși de faptul că la Chișinău există un astfel de proiect, și sunt gata să coopereze pe viitor cu activiștii și să contribuie personal la pregătirea și plantarea copacilor: 

„Suntem încântați că cetățenii au dorința, și lucrul cel mai important, posibilitatea de a ajuta la amenajarea parcurilor și a locurilor de odihnă preferate". 

În același timp, ei au menționat că administrația Grădinii Botanice are o mulțime de idei privind proiectarea peisajului parcului, și că la realizarea acestor idei poate contribui oricine - fie participanții la proiectul Verde.mdsau oricine dorește.

Organizatorii proiectului Verde.md notează că astăzi în grădină vor fi plantați 42 de copaci, inclusiv meri, mesteceni și scoruș.