Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md a mai dăruit Capitalei 200 de arbori

La Chișinău a luat sfârșit cea mai mare acțiune de plantare a arborilor în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md.

Ca rezultat, în parcurile din centrul Capitalei au fost sădiți 200 de copaci, anunță verde.md.

Chișinăuienii preocupați de aspectul orașului natal, au plantat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și în Parcul Catedralei numeroși copaci tineri, printre care mesteceni argintii, stejari roșii, molizi argintii, arțari cu frunza ascuțită, paltini argintii, tei cu frunza lată, pruni purpurii și pini negri austrieci.

Voluntarii de la proiect chiar făceau glume: „Azi am plantat un întreg parc nou!".

Chiar dacă vremea a fost cam posomorâtă, participanții au fost binedispuși, menționând că grija față de orașul drag trebuie împărțită între toți locuitorii capitalei: “Cum se poate să vorbim urât despre oraș, dacă nu dorim să facem nimic pentru a-l îmbunătăți? Am sădit acești copaci și am simțit o căldură sufletească. Chișinăul va deveni din nou cel mai verde oraș, așa cum îl ținem minte din copilărie”.

Printre cei care au venit la plantare, au fost foarte multe familii. Părinții sunt de părere că pentru copii contează lecțiile de respect față de natură și dragoste de muncă, și că fiecare copil ar trebui să planteze măcar un copac, pentru a deprinde aceste lucruri. 

Unii dintre copacii plantați au fost sădiți pentru a ne aminti de rudele și prietenii răposați. Astfel au fost sădiți 12 molizi în memoria celor plecați de printre noi.

Proiectul este susținut nu doar de chișinăuienii de rând, ci și de companiile majore din țară. Sâmbătă, Î.C.S. RED Union Fenosa S.A. și compania Exterior au adus capitalei copaci în dar. Pentru angajații acestor companii, participarea la campania Verde.md a devenit o posibilitate extraordinară de teambuilding.

Verde.md aduce mulțumiri reprezentantului Î.M. Spații Verzi, sectorul Centru - D-nei Lidia Babâră, precum și lucrătorilor asociației pentru sprijin și participare activă la campania de plantare a copacilor în parcurile din centrul capitalei.   Organizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale tuturor participanților și voluntarilor, care au participat în mod activ la săditul copacilor.