Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md: Alți 10 copaci au apărut în parcul “Alunelul”

În parcul “Alunelul” din capitală au mai apărut 10 copaci tineri. Datorită proiectului ecologic nonprofit Verde.md, dar și voluntarilor, sâmbătă, 5 mai, au fost plantați arțari cu frunza ascuțită și frasini All Gold.

Copacii tineri și sănătoși au fost achiziționați de locuitorii Chișinăului, care își doresc ca orașul să-și recapete fosta faimă de cea mai ecologică capitală europeană. Alături de părinți, la plantare au luat parte și copiii, care au contribuit activ nu doar la plantarea copacilor proprii, ci și la sădirea arborilor ai căror proprietari nu au putut veni la activitate. Potrivit organizatorilor, plantarea copacilor le permite copiilor să înțeleagă că oricine poate face oraș mai comod. "Pentru aceasta, nu este necesar să așteptăm instrucțiunile cuiva, cu eforturi comune putem să înverzim Chișinăul", - a relatat managerul de proiect Verde.md, Alexandra Rumeanțeva.

Proiectul Verde.md a fost conceput ca rezultat al zăpezilor anormale din aprilie 2017. Până la moment, în cadrul proiectului, Chișinău a devenit mai verde cu peste 500 de copaci.