Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md anuntă închiderea sezonului de plantări

Îndată după anunțul făcut de întreprinderea municipală Spatii Verzi, proiectul Verde.md anunță oprirea plantării puieților din cauza temperaturilor ridicate. Decizia a fost luată după ce puieții plantați în ultima săptămână de către lucrătorii Spatii Verzi, în unele locații din capitală, nu s-au prins.

Căldurile mari au făcut ca majoritatea copăceilor proaspăt sădiți să se usuce, în ciuda faptului că au fost udați regulat. În acest sens, proiectul ecologic non-comercial Verde.md a luat în considerare recomandările oferite de Spatii Verzi și a luat decizia de a stopa plantarea în acest sezon. Copacii vor continua să fie sădiți în toamna acestui an.

Reprezentanții Verde.md, pe tot parcursul activității proiectului, colaborează cu Spatii Verzi și sunt cointeresați în sfaturile și sugestiile întreprinderii municipale.

Reamintim că la plantările din această primăvară au participat peste 60 de voluntari. Lucrările planificate au putut fi realizate datorită susținerii a 3 companii și a Primăriei municipiului Chișinău, conduse de primarul în exercițiu, Silvia Radu. La înverzirea capitalei au contribuit și elevii din clasa întâi "A" de la liceul Pușkin, care au plantat un copac în parcul central din Chișinău.

Proiectul ecologic non-comercial Verde.md își exprimă speranța că sezonul de toamnă va dura mai mult și va fi mai fructuos, iar vremea va contribui la realizarea unor activități de amploare.