Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md anunță licitație pentru copacii plantați primăvara

Eco-proiectul non-profit Verde.md anunță despre crearea unui tender de achiziție a mai multor copaci, care urmează a fi plantați concomitent în două dintre parcurile capitalei - Valea Trandafirilor și Dendrariu.

Pe 22 aprilie este marcată Ziua Internațională a Copacilor, iar activiștii Verde.md planifică să desfășoare în această zi plantarea concomitentă a mai multor copaci în două dintre cele mai mari parcuri din Chișinău. Mai mult ca atât, anume pe 22 aprilie 2017, orașul Chișinău a început să-și revină după intemperiile din primăvara trecută, care au afectat și au distrus o mare parte din arborii de pe teritoriul Municipiului Chișinău.

Agenții economici care se ocupă de creșterea copacilor și vor să se alăture acestei acțiuni de primăvară, pot să transmită cererile de participare în cadrul licitațiilor.

Pentru plantările programate de Verde.md este nevoie de următoarele soiuri de arbori: pin negru, frasin comun, arțar, pin de munte, catalpa comună, mesteacăn argintiu, tei cu frunza mare, molid argintiu.

Organizatorii atrag atenția asupra unor cerințe importante:

- puieții trebuie să aibă vârsta de 2-3 ani;

- copacii trebuie aduși împreună cu pământ, într-o plasă metalică;

- copacii trebuie să fie crescuți pe teritoriul Republicii Moldova;

- copacii trebuie aduși în Chișinău pe 22 aprilie, în ziua plantării.

Detaliile și condițiile tenderului le puteți afla accesând acest link - https://achizitii.md/ro/public/tender/10001208