Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md: Dacă havuzul nu lucrează, nu e motiv să-l transformăm într-o groapă de gunoi!

Atunci când trecem pe lângă vechiul havuz din fața Hotelului Național, în minte ne apare un singur gând: „Acesta nu-i havuz, ci o groapă de gunoi”! Iar cel mai îngrozitor este să ne imaginăm la ce se gândesc oaspeții din alte țări, care vin la Chișinău și văd o astfel de „priveliște”. Dar un lucru e să critici, iar altul – să acționezi! Astfel, pentru a scăpa orașul de acest loc teribil, duminică, 8 septembrie, în fața Hotelului Național a avut loc o acțiune de curățare a teritoriului din preajma vechiului „havuz” (Blvd. Ștefan cel Mare, 4).

Inițiatorii acestei acțiuni au fost mai multe organizații publice din oraș: Verde.md, EcoPro, TEP (Tinerii pentru EcoPlastic), Sporter și Voluntariat.

În total, la eveniment au participat 20 de activiști. În timpul lucrărilor de curățare au fost colectați 45 saci cu gunoi, care a fost sortat și trimis pentru reciclare.

Proiectul ecologic Verde.md face apel către toți cetățenii orașului Chișinău să mențină ordinea în locurile curățate. Iar dacă doriți să vă alăturați acțiunilor noastre și să ajutați la curățarea locurilor publice din oraș, fiți cu ochiul pe noutățile noastre de pe pagina Verde.md de pe FB.

Iubiți orașul în care trăiți!