Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md: La Chișinău vor apărea 300 copaci noi

Datorită implicării active a locuitorilor Moldovei, dar și a cetățenilor din alte țări, eco-proiectul nonprofit Verde.md devine tot mai popular, pe zi ce trece. Până în prezent, au fost achiziționați 300 de copaci, însemnând că au fost suplinite toate locurile preconizate pentru plantare în parcul central și în Grădina botanică. În plus, în parcul Dendrariu au fost sădiți practic toți copacii conform planului de amenajare.

Ideea de a-i dărui orașului niște arbori devine din ce în ce mai populară: zilnic, managerii proiectului Verde.md primesc solicitări de plantare. Participanții la acțiune rezervă în prealabil locuri pentru sădirea arborilor, care se va desfășura în primăvara anului 2018. Mulți dintre cei care cumpără un copac în dar o fac cu diferite ocazii: certificat cadou tinerilor însurăței, la o aniversare, la nașterea unui copil, de ziua de naștere a persoanei dragi. Și acest gen de cadouri se practică tot mai des. Un copac în dar nu este doar un mod original de a felicita, ci și o șansă de a contribui la ecologizarea capitalei.

Proiectul Verde.md a apărut în urma intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie, 2017. Atunci stihia a devastat o mulțime de copaci în raioanele din centrul Moldovei. Parcurile și scuarurile din capitală au avut de suferit pagube grave - 70% din plante au fost distruse. Menționăm faptul că acum câteva zile, guvernul țării a decis alocarea a 9,5 milioane lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara anului curent.