Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md: Primul arbore cadou

Proiectul eco nonprofit Verde.md, lansat în Moldova pe 12 iulie, reunește tot mai mulți participanți, care doresc să-i dăruie capitalei un arbore. Iar printre ei se numără și persoane, care achiziționează un copac, pentru a-l face cadou cuiva de ziua de naștere.

În acest sens, primul participant, care a achiziționat un copac pentru a-l face cadou, este Ludmila Moga. Dumneaei a decis să procure un mesteacăn și să-i dăruie soțului Serghei un certificat pentru sădirea acestui copac. Ideea este că Serghei își sărbătorește ziua de naștere pe 20 iulie, iar deja în toamna acestui an va putea sădi mesteacănul în parcul Dendrariu din capitală.

Din spusele Ludmilei, în primăvara acestui an, dumneaei a urmărit o emisiune, în care se discuta ideea proiectului Verde.md, și împreună cu soțul au ajuns la concluzia, că Moldova într-adevăr are nevoie de un astfel de proiect. “Și chiar ieri, am citit postarea unui blogger despre Verde.md. Deoarece azi, 20 iulie, este ziua de naștere a soțului meu, am decis să-i aduc în dar un mesteacăn, pentru că soțului îi plac mestecenii și pentru că este un cadou original. Achiziția s-a făcut rapid, este o procedură foarte simplă”, – ne-a mărturisit Ludmila. Serghei a rămas plăcut surprins de cadou: “Nici prin cap să-mi treacă gândul, că voi primi cadou un arbore adevărat! Sunt uimit! Acum aștept cu nerăbdare să vină toamna, ca să pot planta mesteacănul”. Soții spun că parcul Dendrariu este locul lor preferat pentru plimbări, iar acum vor avea un motiv în plus să meargă acolo.

 Reamintim, că proiectul Verde (denumit și Mai Verde.md) este orientat spre a-i reda Chișinăului statutul de cel mai verde oraș european. Fiecare doritor își poate aduce propria contribuție la această cauză nobilă. Împreună cu serviciul municipal Spații Verzi, Grădina Botanică și parcul Dendrariu, a fost întocmită o listă a copacilor, care trebuie substituiți și, de asemenea, au fost selectate locurile pentru eventuala plantare.

Fiecare doritor poate intra pe site-ul Verde.md, selecta din catalog arborele care-i place și locul în care vrea să-l planteze. După achitare, poate participa nemijlocit la plantarea acestuia sau îl poate transmite pentru a fi sădit de voluntarii proiectului.