Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În Grădina Botanică a apărut o specie nouă de magnolie

Sâmbătă, 19 octombrie, Grădina Botanică din Chișinău a fost completată cu o alee din 30 de copaci de magnolii, plantați de către compania Mixbook Moldova împreună cu proiectul ecologic Verde.md. Acum, vizitatorii parcului se vor putea bucura de o nouă specie de acești copaci relict - magnolia Susan.

În Grădina Botanică mai cresc câteva specii rare de plante lemnoase: magnolia japoneză și magnolia Sulange. Copacii plantați de Mixbook vor fi un plus minunat pentru colecția de magnolii a grădinii și un motiv bun pentru a vizita parcul în primăvară. Puieții vor începe să înflorească peste 3-5 ani. Iar în 15 ani, aceștia se vor transforma în copaci stufoși cu o coroană densă și flori de culoare roz-violet.

Mixbook Moldova, datorită căreia în Grădina Botanică a apărut o specie nouă de magnolie, este o companie cu o poziție ecologică activă. Pentru ea, grija față de natură și mediul înconjurător este o parte integrantă a întâlnirilor corporative. Compania desfășoară team building-uri ecologice și este întotdeauna bucuroasă să ajute Chișinăul să devină mai verde și mai curat. Vara aceasta, angajații Mixbook, împreună cu echipa Verde.md, au curățat teritoriul, au vopsit băncile și au plantat 25 de arbuști decorativi în parcul Râșcani.

La acțiunile proiectului ecologic Verde.md se poate alătura oricine dorește să ajute orașul. Proiectul organizează diferite acțiuni în masă de curățare a locurilor publice sau de plantare a copacilor, iar pentru companii - team building-uri ecologice. 

Pentru a fi la curent cu toate acțiunile echipei noastre, fiți cu ochiul pe actualizările site-ului verde.md sau a paginii de Facebook.