Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

În parcul Râșcani au fost plantați 20 de arbori

Sâmbăta, 23 decembrie, în parcul din sectorul Râșcani a fost petrecută ultima plantare din prima etapă a proiectului ecologic non-profit Verde.md.

În ciuda vremii reci, participanții proiectului și voluntarii au sădit 20 de arbori în parcul Râșcani, care se găsește pe strada Braniștii. Printre copacii sădiți se numără mesteceni, stejari, arțari, frasini și catalpe. Mulți participanți au menționat că au dăruit arborii persoanelor dragi ce se află peste hotare. După spusele lor, aceștia se vor întoarce în țară de sărbători și numaidecât vor vizita copacul sădit.

Plantarea de sâmbătă a fost ultima din sezonul 2017. ”Următoarea plantare va avea loc primăvara, când se vor îmbunătăți condițiile climaterice. Iar între timp, noi continuăm să căutăm noi locuri pentru plantări. Și orice persoană, care dorește să dăruiască un copac orașului, o va putea face. Mai mult, de sărbători puteți dărui un certificat pentru plantările de primăvară”, – a declarat managerul proiectului Verde.md, Alexandra Rumeanțeva.