Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Primaria Chișinău, Verde.md și Forum.md îi cheamă pe toți la făcut curat!


Pe 31 martie, în ziua de sâmbătă, la orele 10:00 primăria capitalei planifică o acțiune grandioasă de salubrizare a orașului, în cadrul căreia parcurile din Chișinău vor fi curățate de gunoiul adunat în timpul iernii. Primarul interimar Silvia Radu a aprobat planul de curățare a 19 parcuri din Chișinău.

În legătură cu această inițiativă din partea primăriei, Forum.md și Verde.md îndeamnă toți locuitorii capitalei să se alăture acestei campanii de curățare și să ajute la reîntoarcerea aspectului salubru și plăcut al parcurilor preferate. Deoarece în curând temperaturile se vor ridica, zăpada se va topi, iar noi ne vom dori să mergem la o plimbare prin parc împreună cu familia și prietenii.

În fiecare parc, în care se planifică o curățare generală, sâmbăta vor lucra nu doar angajații Spații Verzi, dar și voluntari. Fiecare participant va primi la dispoziție toate instrumentele și inventarul necesar pentru lucru: mănuși și saci pentru gunoi. Participanților campaniei li se va oferi ceai, cafea și apă, prestate de agenții economici ce susțin desfășurarea evenimentului.

Tot gunoiul adunat din parcuri pe 31 martie va fi transmis unui agent economic de profil, care se va ocupa de reciclarea acestuia.

Forum.md și Verde.md îi îndeamnă pe toți cei care doresc să-și facă orașul preferat mai curat să iasă sâmbăta în parcuri. Ne-am convins de nenumărate ori că împreună putem soluționa toate problemele mult mai simplu. Umăr la umăr vom putea transforma parcurile din Chișinău în zone verzi agreabile, unde vom putea petrece timpul liber plăcut și vesel. Veniți sâmbăta în parcuri și ajutați la curățarea acestora! Chișinăul este orașul nostru, este casa noastră, iar noi trebuie să-l menținem curat și îngrijit!

Locurile de adunare vor fi aici:

 Forum.md și Verde.md sunt responsabili pentru parcurile din Buiucani:

  • La Izvor (cafeneaua “Vodolei”),
  • Alunelul (Calea Ieșilor, intrarea principală) 
  • parcul Butoiaș (N.Costin - O.Ghibu, lângă izvor). 

Îi așteptăm pe toți în locurile desemnate pe 31.03 la 10:00.

Întrebările suplimentare le puteți adresa la numărul de telefon 79599951 - Alexandra.