Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Proiectul Verde a încheiat sezonul de plantări de primăvara

Joi, 25 aprilie, activiștii proiectului ecologic nonprofit Verde.md, împreună cu angajații companiei Gilat, au desfășurat o acțiune de plantarea a puieților în scuarul de lângă lacul Albișoara. Această acțiune a fost etapa finală a plantării de primăvară. În timpul lucrărilor au fost plantați  30 de copaci tineri de diferite specii.


Proiectul Verde.md organizează anual acțiuni de plantare a puieților în scuarurile și parcurile publice din capitală, invitând voluntarii și angajații diferitor companii să se alăture lucrărilor. Zilele calde de primăvară reprezintă o ocazie excelentă de a petrece timpul în aer liber cu colegii de serviciu. Angajații Gilat au profitat de această oportunitate și nu numai că au realizat un team building în sânul naturii, ci și au participat la un eveniment nobil, dăruindu-i Chișinăului încă 30 de copaci.

Pentru ca puieții să se înrădăcineze bine, este necesar să se lucreze în timp util, respectând tehnologia corectă de plantare și utilizând material săditor de înaltă calitate. Toate aceste condiții au fost luate în considerare în timpul plantării copacilor lângă Lacul Albișoara. Acum,  locul de lângă lac s-a transformat într-un adevărat scuar, iar în viitorul apropiat va deveni un loc minunat pentru plimbări și odihnă.

Sezonul cel mai potrivit pentru plantarea copacilor este primăvara și toamna - înainte de începerea fluxului de sevă la plante și după terminarea acestuia. În astfel de condiții, rata de supraviețuire a materialului săditor este mult mai mare. Toamna aceasta, Verde.md va continua acțiunile de înverzire a capitalei. Până atunci, vor fi găsite noi locații de plantare.

Verde.md le mulțumește tuturor celor, care au participat la plantările de primăvară și au contribuit la ecologizarea Chișinăului. La acțiunea „Dăruiește-i Chișinăului un copac nou” poate participa oricine. Pentru aceasta, trebuie să comandați puieți pe site-ul verde.md și să așteptați să fiți contactați de reprezentanții proiectului, care vă vor anunța despre data plantării.