Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Verde.md: Prima plantare de primăvară din parcul Dendrariu s-a desfășurat cu succes

Pe 9 martie, proiectul ecologic non-profit Verde.md a deschis sezonul plantării de primăvară în parcul Dendrariu din capitală. În această zi, participanții la acțiunea „Dăruiește-i Chișinăului un copac nou”, împreună cu echipa și voluntarii Verde au plantat puieți achiziționați pe site-ul proiectului.

Această plantare a devenit una cu adevărat familială, deoarece mulți participanți au venit împreună cu copii. Adulții au demonstrat generației viitoare, prin propriul exemplu, ce înseamnă să aibă grijă de mediul înconjurător și cum pot revigora zonele parcurilor din oraș cu forțele proprii.

Acum, în parcul Dendrariu vor crește 11 copaci tineri și sănătoși, dintre care 8 molizi albaștri, 2 mesteceni și un pin de munte. Copacii achiziționați și donați de către cetățenii, care nu sunt indiferenți față de mediul înconjurător, au devenit un cadou foarte valoros pentru oraș, ale cărui parcuri și scuaruri au avut de suferit în urma condițiilor meteorologice dure din primăvara anului 2017.

Reamintim, la acțiunea „Dăruiește-i Chișinăului un copac nou” poate participa orice doritor. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să achiziționați un copac pe site-ul verde.md și să vă alăturați echipei proiectului în ziua plantării.

Proiectul non-profit Verde.md le mulțumește tuturor celor care au participat la această plantare familială de primăvară!