Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Despre proiect

Proiectul Verde.md a fost creat, pentru ca orice cetățean sau oaspete să poată planta un copac în oraș, dăruind Chișinăului o gură de aer proaspăt. Mai mult decât atât, copacul va purta numele Dvs, astfel veți putea monitoriza viața puietului, urmărind cum crește și înflorește (iar apoi și umbra coroanei sale :) El va deveni copilașul Dvs. și o mare minune, care se poate întâmpla cu orașul nostru!

Haideți împreună să facem orașul mai verde! Copacul Dvs. va deveni o parte a Chișinăului! Iar Dvs. veți lăsa numele propriu în istoria capitalei. Oare nu este grozav?

Așadar, cum funcționează proiectul?

Proiectul Verde ( sau cum îl numim noi, Mai Verde.md) este orientat să întoarcă Chișinăului statutul de cel mai verde oraș din Europa. Iar fiecare doritor poate veni cu contribuția sa la această cauză nobilă! Împreună cu serviciul municipal Spații Verzi, Grădina Botanică și parcul Dendrariu, a fost elaborată lista soiurilor necesare de arbori, care trebuie substituți, precum și locurile unde urmează a fi plantați copacii noi. Pe site găsiți catalogul arborilor, care pot și selectați pentru plantare. Dvs. alegeți copacul și-l achitați ( da, puieții pregătiţi pentru sădire sau copacii mai maturi nu sunt gratuiți), de asemenea și locul de plantare al acestui arbore, sau poate un sector întreg pentru sădirea noilor puieți. În viitorul apropiat, va apărea opțiunea de a selecta instalarea băncilor, urnelor de gunoi și altor elemente utile peisajului urban.

Prima plantare masivă a copacilor este preconizată pentru septembrie 2017, datorită eforturilor filantropilor, voluntarilor și serviciilor municipale. La proiect poți participa în calitate de filantrop sau voluntar (sau ambele!). Filantropii aleg locurile pentru plantare, dar și achiziționează puieții, iar voluntarii pot participa la procesul de plantare. Ar fi minunat, dacă filantropii ar participa și la procesul de plantare, căci acesta este un proces întreg! În plus, aveți minunata șansă de a dărui un arbore nominal unei persoane apropiate! De parcă ai dărui o stea din univers, dar în acest caz o poți atinge :) De asemenea poți urmări viața copacului, și îl poți ajuta să crească mare și sănătos. Iar dacă sunteți o companie, atunci puteți planta practic o alee cu numele companiei Dvs.! Iar angajații vor putea participa la procesul respectiv.

Dacă aveți întrebări, posibil că deja am răspuns la ele: FAQ:

De ce plantarea este preconizată toamna? Aș vrea să-l plantez acum. 
Așa recomandă specialiștii. Toamna și primăvara, rata de supravieţuire a copacilor este mult mai mare, iar în alte perioade ale anului - mai redusă. Supravieţuirea copacilor în perioada de vară este de aproximativ 70 %, noi nu dorim să punem în pericol viața copacilor, respectiv, planificăm plantarea pentru cea mai optimă perioadă a anului - toamna.

De ce putem planta copacii doar pe porțiunile indicate? 
Aceste locuri nu au fost alese aleatoriu. Fie că sunt cele mai afectate, fie că necesită o înverzire suplimentară.

De ce puieții sunt contra cost? 
Noi lucrăm cu furnizorii, care se fac responsabili de calitatea tânărului puiet ( ca acesta să nu fie afectat, iar șansele de supravețuire să fie maxime) În plus, rezervațiile, cu care lucrăm, oferă puieții la un preț minim, deoarece proiectul este unul social și nu implică nici un interes financiar.

Pot să plantez puietul meu? 
Da, desigur. Însă în acest caz, nu putem fi siguri de calitatea puietului și capacitatea sa de supravețuire. În plus, în acest caz, puietul Dvs. trebuie să corespundă neapărat planului de plantare al acestui sector, de asemenea speciei, vârstei și altor cerințe.

Pot să particip în cadru acțiunii, dar să nu cumpăr un copac? 
Da, te vom aștepta cu plăcere! Poți participa în calitate de voluntar, participând la plantarea, care va avea loc în septembrie.

Cum voi înțelege, că acest arbore este al meu? 
În momentul completării formularului, fiecare participant la acțiune (filantrop) introduce datele sale de identitate (numele, prenumele și datele de contact). Bazându-ne pe aceste date, noi vom pregăti o plăcuță nominală cu numele filantropului. Iar plăcuța respectivă va fi plasată direct pe puiet.

Mi-aș dori să dăruiesc un copac! 
Acesta este un cadou minunat! Dăruiește un copac în cinstea unui eveniment remarcabil ( de exemplu, la un cuplu de prieteni s-a născut un copil). Dacă doriți să dăruiți cuiva acest copac, atunci indicați momentul dat la completarea formularului. Îndată după aceasta, vă vom expedia la adresa de e-mail un certificat cadou cu felicitarea și informația despre copăcel :)

Apropo, plăcuța nominală va arăta așa:

Cum pot achita achiziția? 
Achiziția poate fi achitată prin orice modalitate comodă pentru Dvs. online sau cash la oficiul companiei Simpals.

Ce fel de arbori pot fi aleși? 
Noi am pregătit catalogul arborilor, din care îl puteți alege pe cel, care v-a plăcut. Puieții, de regulă, ating vârsta de 2-3 ani. Da, deocamdată copacii nu sunt prea mari, dar în timp vor crește și-i vor bucura pe cei din jur decenii îndelungate.

Condiții de participare. 
La acest proiect pot participa toți doritorii. Taxa de participare poate fi achitată în trei modalități:
– Online cu cardul;
– Transfer bancar;
– La sediul companiei Simpals;

Condiții de confidențialitate. 
În conformitate cu legea № 133/2011 cu privire la protecția datelor cu caracter personal, site-ul verde.md este obligat să utilizeze datele Dvs. cu caracter personal, exclusiv în conformitate cu nivelul de securitate cerut și doar în scopurile menționate. Site-ul verde.md nu are drept de acces și respectiv nu stochează informații de ordin confidențial, care se referă la cardurile bancare ale Participanților.

Politica de returnare. 
Participantul poate solicita rambursarea taxei de participare prin depunerea unei cereri, cu specificarea motivului, pe numele Președintelui Asociației Obștești Forum, Voloșin Dmitri, la adresa: str. Calea Orheiului 28/1.

Date bancare:
Asociația Obștească”FORUM”
IDNO: 1013620006827
Sediu social: str. Calea Orheiului 28/1 et 2
MD-2069, mun. Chișinău, Republica Moldova
IBAN lei: MD83VI000002224303324MDL
Banca: BC ”Victoriabank” S.A., fil.3, mun. Chişinău
Codul băncii BIC: VICBMD2X416