Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Știri

Verde.md: Dacă havuzul nu lucrează, nu e motiv să-l transformăm într-o groapă de gunoi!
Atunci când trecem pe lângă vechiul havuz din fața Hotelului Național, în minte ne apare un singur gând: Acesta nu-i havuz, ci o groapă de gunoi!
O nouă ediție IarmarEco își deschide curând porțile
Între 14 și 15 septembrie 2019, asociația EcoVisio organizează cea de-a 7-a ediție de IarmarEco - un iarmaroc cu totul special, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social. Evenimentul va fi găzduit de Kentford în Chișinău și va avea intrarea liberă.
Trend nou: Nunțile eco
Nunta ecologică poate deveni o sărbătoare originală și exclusivă, deosebită de alte ceremonii care se desfășoară după unul și același scenariu.
Deșeuri din plastic în loc de taxe școlare
O școală primară din India a renunțat la taxele de școlarizare în favoarea deșeurilor din plastic. Acum, fiecare dintre elevi aduce săptămânal la școală cu 20 de obiecte din plastic, iar în schimb are parte de lecții gratuite.
Avertizare: Castanii din Chișinău riscă să dispară definitiv
Căldura și insectele dăunătare distrug castanii din Chișinău, transformând copacii verzi în plante putrede.
Taxi electronice și aeriene în 2025?
O companie start-up din Germania, pe nume Lilium, a anunțat despre decolarea taxiului său aerian, complet electric, fără pilot și cu motor reactiv, pe care ei planifică să-l lanseze în diverse orașe ale lumii în jurul anului anul 2025.
Canada luptă cu plasticul
Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a ținut un discurs despre planurile de restricționare în țară a produselor din plastic de unică folosință.
În Scoția, au început să facă drumuri din plastic reciclat
Inginerul Toby McCartney a inventat o metodă nouă de a face drumuri - din plastic reciclat.
Plante utile pentru casă
Oamenii dintotdeauna și-au decorat locuințele cu plante de cameră pentru a crea o atmosferă mai familiară.
Compania Mixbook a desfășurat primul EcoTeam Building
Sâmbătă, 8 iunie, în parcul din sectorul Râșcani a avut loc primul team building ecologic, pe care proiectul Verde.md l-a organizat pentru compania Mixbook Moldova.
Verde.md rezumă lucrările de primăvară!
Din moment ce sezonul curățeniei și a plantărilor de primăvară a fost încheiat, putem face și un bilanț în legătură cu acest subiect! În Primăvara aceasta, activiștii proiectului non-profit Verde.md, împreună cu voluntarii și angajații diferitelor companii din capitală, au desfășurat o serie de activități, vizând ecologizarea orașului și curățarea scuarurilor și a parcurilor metropolitane.
Proiectul Verde a încheiat sezonul de plantări de primăvara
Joi, 25 aprilie, activiștii proiectului ecologic nonprofit Verde.md, împreună cu angajații companiei Gilat, au desfășurat o acțiune de plantarea a puieților în scuarul de lângă lacul Albișoara. Această acțiune a fost etapa finală a plantării de primăvară. În timpul lucrărilor au fost plantați 30 de copaci tineri de diferite specii.