Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Știri

Silvia Radu a participat la proiectul Verde.md de plantare a copacilor în Capitală
Proiectul Verde.md a sărbătorit Ziua Internațională a Pământului, organizând plantarea copacilor în două parcuri principale din Chișinău: Valea Trandafirilor și Dendrariu. În total, au fost sădiți peste 50 de puieți.
Proiectul Verde.md plantează copaci în parcurile Valea Trandafirilor și Dendrariu
Duminică, pe 22 aprilie, de Ziua Planetei Pământ, eco-proiectul non-profit Verde.md va desfășura plantarea arborilor în două dintre parcurile capitalei: Valea Trandafirilor și Dendrariu. În această activitate pot lua parte toți doritorii.
Verde.md anunță licitație pentru copacii plantați primăvara
Eco-proiectul non-profit Verde.md anunță despre crearea unui tender de achiziție a mai multor copaci, care urmează a fi plantați concomitent în două dintre parcurile capitalei - Valea Trandafirilor și Dendrariu.
Verde.md va conlucra cu primăria Chișinău
Proiectul ecologic non-profit Verde.md a semnat un acord de colaborare cu primăria municipiului Chișinău. Acordul va permite să se lucreze mai eficient la ameliorarea parcurilor, având drept rezultat sporirea numărului de arbori plantați pe teritoriul capitalei.
Primaria Chișinău, Verde.md și Forum.md îi cheamă pe toți la făcut curat!
Pe 31 martie, în ziua de sâmbătă, la orele 10:00 primăria capitalei planifică o acțiune grandioasă de salubrizare a orașului, în cadrul căreia parcurile din Chișinău vor fi curățate de gunoiul adunat în timpul iernii. Primarul interimar Silvia Radu a aprobat planul de curățare a 19 parcuri din Chișinău.
"Siberian Health" susține proiectul Verde.md
În curând va începe ce de-a doua etapă a plantărilor organizate de proiectul ecologic non-profit Verde.md. Împreună cu participanții, care fie au procurat arborii pentru sine sau le-au dăruit prietenilor, organizatorii Verde.md vor continua să înfrumusețeze orașul Chișinău.
Stejarul legendar al lui Ștefan cel Mare
Cel mai bătrân arbore care crește pe teritoriul Republicii Moldova este stejarul din satul Cobîlea, raionul Șoldănești. Savanții estimează vârsta copacului la peste 700 de ani. La ziua de azi, trunchiul copacului are o circumferință de aproape 7,5 metri, iar suprafața coroanei depășește 1000 de metri pătrați.
De ce un arbore este cel mai potrivit cadou de 8 martie?
Au rămas câteva zile până la cea mai importantă și cea mai preferată de toate femeile sărbătoare – 8 martie. Majoritatea bărbaților, probabil, s-au decis deja asupra cadourilor, care deseori reprezintă un set standard, alcătuit din flori, articole de parfumerie și un accesoriu drăguț. Însă, dacă doriți să faceți o surpriză într-adevăr inedită, proiectul ecologic non-profit Verde.md vă vine în ajutor cu o idee de cadou absolut originală.
Arborele – cel mai bun cadou. 10 motive pentru a dărui un arbore de 14 februarie
Pregătirile pentru această zi încep cu mult timp înainte: domnișoarele aleg cadouri romantice, ce vor demonstra dragostea și afecțiunea lor pentru parteneri, iar tinerii încearcă din răsputeri să se debaraseze de ideile banale pentru a-și surprinde iubitele. Proiectul ecologic non-comercial Verde.md a decis să-i ajute pe cei care încă stau la dubii și vine cu o idee foarte originală și neobișnuită pentru Ziua Îndrăgostiților.
Verde.md: În parcul Dendrariu primăvara vor fi sădiți 50 de copaci
Echipa proiectului ecologic non-profit Verde.md continuă tratativele cu primăria orașului și administrațiile parcurilor, pentru ca primăvara chișinăuienii să-și poată sădi copacii în cele mai preferate locuri din capitală.
Totalurile primului sezon de plantare Verde.md
Proiectul ecologic non-profit Verde.md face totalurile primului sezon de plantare. Până în prezent, participanții la proiect împreună cu voluntarii au reușit să sădească în capitală 442 copaci.
În parcul Râșcani au fost plantați 20 de arbori
Sâmbăta, 23 decembrie, în parcul din sectorul Râșcani a fost petrecută ultima plantare din prima etapă a proiectului ecologic non-profit Verde.md.