Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Știri

Verde.md anuntă închiderea sezonului de plantări
Îndată după anunțul făcut de întreprinderea municipală Spatii Verzi, proiectul Verde.md anunță oprirea plantării puieților din cauza temperaturilor ridicate. Decizia a fost luată după ce puieții plantați în ultima săptămână de către lucrătorii Spatii Verzi, în unele locații din capitală, nu s-au prins.
Verde.md: Elevii clase I au sădit "Copacul prieteniei" în parcul central
Vineri, 11 mai, elevii clasei I de la liceul A. Pușkin au sădit "Copacul prieteniei" în parcul central din capitală. Denumirea a fost dată arborelui de înșiși micii apărători ai naturii.
Verde.md: Alți 10 copaci au apărut în parcul “Alunelul”
În parcul “Alunelul” din capitală au mai apărut 10 copaci tineri. Datorită proiectului ecologic nonprofit Verde.md, dar și voluntarilor, sâmbătă, 5 mai, au fost plantați arțari cu frunza ascuțită și frasini All Gold.
Silvia Radu a participat la proiectul Verde.md de plantare a copacilor în Capitală
Proiectul Verde.md a sărbătorit Ziua Internațională a Pământului, organizând plantarea copacilor în două parcuri principale din Chișinău: Valea Trandafirilor și Dendrariu. În total, au fost sădiți peste 50 de puieți.
Proiectul Verde.md plantează copaci în parcurile Valea Trandafirilor și Dendrariu
Duminică, pe 22 aprilie, de Ziua Planetei Pământ, eco-proiectul non-profit Verde.md va desfășura plantarea arborilor în două dintre parcurile capitalei: Valea Trandafirilor și Dendrariu. În această activitate pot lua parte toți doritorii.
Verde.md anunță licitație pentru copacii plantați primăvara
Eco-proiectul non-profit Verde.md anunță despre crearea unui tender de achiziție a mai multor copaci, care urmează a fi plantați concomitent în două dintre parcurile capitalei - Valea Trandafirilor și Dendrariu.
Verde.md va conlucra cu primăria Chișinău
Proiectul ecologic non-profit Verde.md a semnat un acord de colaborare cu primăria municipiului Chișinău. Acordul va permite să se lucreze mai eficient la ameliorarea parcurilor, având drept rezultat sporirea numărului de arbori plantați pe teritoriul capitalei.
Primaria Chișinău, Verde.md și Forum.md îi cheamă pe toți la făcut curat!
Pe 31 martie, în ziua de sâmbătă, la orele 10:00 primăria capitalei planifică o acțiune grandioasă de salubrizare a orașului, în cadrul căreia parcurile din Chișinău vor fi curățate de gunoiul adunat în timpul iernii. Primarul interimar Silvia Radu a aprobat planul de curățare a 19 parcuri din Chișinău.
"Siberian Health" susține proiectul Verde.md
În curând va începe ce de-a doua etapă a plantărilor organizate de proiectul ecologic non-profit Verde.md. Împreună cu participanții, care fie au procurat arborii pentru sine sau le-au dăruit prietenilor, organizatorii Verde.md vor continua să înfrumusețeze orașul Chișinău.
Stejarul legendar al lui Ștefan cel Mare
Cel mai bătrân arbore care crește pe teritoriul Republicii Moldova este stejarul din satul Cobîlea, raionul Șoldănești. Savanții estimează vârsta copacului la peste 700 de ani. La ziua de azi, trunchiul copacului are o circumferință de aproape 7,5 metri, iar suprafața coroanei depășește 1000 de metri pătrați.
De ce un arbore este cel mai potrivit cadou de 8 martie?
Au rămas câteva zile până la cea mai importantă și cea mai preferată de toate femeile sărbătoare – 8 martie. Majoritatea bărbaților, probabil, s-au decis deja asupra cadourilor, care deseori reprezintă un set standard, alcătuit din flori, articole de parfumerie și un accesoriu drăguț. Însă, dacă doriți să faceți o surpriză într-adevăr inedită, proiectul ecologic non-profit Verde.md vă vine în ajutor cu o idee de cadou absolut originală.
Arborele – cel mai bun cadou. 10 motive pentru a dărui un arbore de 14 februarie
Pregătirile pentru această zi încep cu mult timp înainte: domnișoarele aleg cadouri romantice, ce vor demonstra dragostea și afecțiunea lor pentru parteneri, iar tinerii încearcă din răsputeri să se debaraseze de ideile banale pentru a-și surprinde iubitele. Proiectul ecologic non-comercial Verde.md a decis să-i ajute pe cei care încă stau la dubii și vine cu o idee foarte originală și neobișnuită pentru Ziua Îndrăgostiților.
   
 • 1
 •      
 • 2
 •      
 • 3
 •      
 • 4
 •      
 • 5
 •      
 • 6
 •