Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Știri

Fii schimbarea pentru Chișinău. Fii voluntar verde.md
Verde.md este un eco-proiect inedit care are scopul de a face orașul nostru un loc mai bun și mai verde. În cadrul acestuia, fiecare doritor poate sădi un copac în parcurile și aleile capitalei. Până în acest moment, au fost cumpărați peste 130 de arbori care vor fi plantați în locul arborilor bătrâni sau a celor doborâți de vijelia din luna aprilie.
Dăruiește celor dragi copaci în loc de flori
Verde.md este eco-proiectul non-profit care are scopul de a transforma Chișinăul într-un oraș Mai verde și mai frumos. Fiecare cetățean sau oaspete al orașului are posibilitatea să sădească un copac în cadrul acestui proiect, iar tu poți fi unul dintre acei oamenii care schimbă imaginea capitalei.
Verde.md: 250 arbori pentru parcurile centrale din Chișinău
În această toamnă, în parcurile centrale din Chișinău vor mai apărea 250 arbori de diverse specii. Plantarea copacilor este una dintre etapele de ecologizare a orașului, preconizată de proiectul Verde.md.
Chișinăul va deveni Mai Verde cu peste 100 de copaci
Proiectul Verde.md, în doar două luni de la lansare, a demonstrat că este necesar orașului nostru, iar locuitorii capitalei au demonstrat că le pasă de mediul în care trăiesc și se implică activ în dezvoltarea acestuia.
Cum se formează prețurile arborilor
Companiile oferă suport proiectului Verde.md pentru înverzirea orașului
Verde.md la emisiunea “Утро на СТС”
Verde.md: Primul arbore cadou
Grădina Botanică oferă un sprijin activ proiectului Verde.md
Primii participanți la proiectul Verde.md
Mărul purpuriu - primul copac al proiectului Verde.md
Proiectul Verde.md a fost lansat de un grup de activiști, care își doresc ca Chișinăul să se transforme din nou, într-unul dintre orașele verzi. Proiectul a fost conceput imediat după ninsorile anormale, care au căzut în partea centrală a Moldovei între 20-21 aprilie. Atunci în Chișinău au fost distruși peste 3000 de copaci, iar numărul plantelor, care au avut de suferit în urma zăpezilor, nu poate fi estimat.
Dendrariul oferă un sprijin activ proiectului Verde.md
Unul dintre parcurile favorite ale chișinăuienilor – Dendrariul, oferă un sprijin activ proiectului Verde.md. Anume în acest parc activiștii proiectului au sădit primul copac.