Verde.md


Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!

Știri

În parcul Valea Trandafirilor vor fi sădiți 90 de arbori
Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 10:00, în unul dintre cele mai populare parcuri din Chișinău, Valea Trandafirilor, vor apărea 90 de copaci noi. Arborii vor fi sădiți în cadrul eco-proiectului non-profit Verde.md.
400 de copaci achiziționați în cadrul eco-proiectului Verde.md
Eco-proiectul nonprofit Verde.md a atins un nou record de copaci achiziționați care au fost și vor fi plantați în parcurile din capitală. Proprietarii acestora sunt atât locuitori și oaspeți ai orașului, cât și companii din țară.
Verde.md vă invită la plantarea copacilor în parcul Dendrariu
Proiectul ecologic non-profit Verde.md continuă să planteze copacii achiziționați de către participanți. Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 9:00 va avea loc a doua etapă de plantare în parcul Dendrariu.
Verde.md anunță prima plantare de arbori în Grădina Botanică
Proiectul eco nonprofit Verde.md anunță începutul sădirii copacilor! Prima plantare va avea loc sâmbătă, 21 octombrie.
În parcul “Valea Trandafirilor” vor apărea 170 copaci noi
Administrația parcului “Valea Trandafirilor” din capitală în colaborare cu eco-proiectul non-profit Verde.md au pregătit 170 de locuri suplimentare pentru plantarea copacilor noi.
Pe Verde.md au apărut 70 locuri noi pentru parcul “Alunel”
În pofida faptului că parcul “Alunel” nu intră în topul celor mai renumite locuri din Chișinău, rezidenții capitalei merg să-l viziteze în mod regulat. Iar printre locuitorii din blocurile învecinate, parcul este foarte popular: pe aleile din parc se plimbă mamele cu cărucioare, aleargă copiii, cuplurile în etate merg agale. Și deși parcul are dimensiuni nu prea mari, pentru mulți acesta rămâne un loc preferat de întâlnire.
Verde.md: La Chișinău vor apărea 300 copaci noi
Datorită implicării active a locuitorilor Moldovei, dar și a cetățenilor din alte țări, eco-proiectul nonprofit Verde.md devine tot mai popular, pe zi ce trece. Până în prezent, au fost achiziționați 300 de copaci, însemnând că au fost suplinite toate locurile preconizate pentru plantare în parcul central și în Grădina botanică. În plus, în parcul Dendrariu au fost sădiți practic toți copacii conform planului de amenajare.
Compania Zoutlet va dărui Chișinăului 70 de arbori
Compania locală Zoutlet și-a anunțat susținerea pentru eco-proiectul non-profit Verde.md. Pentru a ajuta Chișinăul să obțină un aspect mai primitor și să-și reîntoarcă titlul de "cea mai verde capitală a Europei", reprezentanții companiei au cumpărat online 70 de arbori de diferite soiuri.
Centrul Comercial Shopping MallDova susține proiectul Verde.md
Din ce în ce mai multe companii mari se alătură proiectului, dorind să transforme capitala Moldovei într-un oraș mai verde. În acest sens, unul dintre cele mai mari centre comerciale din capitală, MallDova, și-a exprimat dorința de a-i oferi sprijin proiectului eco nonprofit Verde.md și s-a alăturat campaniei de plantare de copaci în oraș. Pentru prima plantare, centrul comercial a achiziționat 15 arbori.
Proiectul Verde.md: la Chișinău vor fi plantați 200 de arbori
În viitorul apropiat, 200 de copaci noi vor apărea la Chișinău. Acest lucru a devenit posibil datorită proiectului ecologic non-profit Verde.md, lansat la mijlocul lunii iulie.
Verde.md: Un arbore – cel mai bun cadou
Organizatorii proiectului Verde.md, în colaborare cu administrația parcurilor din capitală și întreprinderea municipală “Spatii Verzi”, au stabilit locurile din capitală, unde vor fi sădiți copaci. Astfel, în fiecare spațiu preconizat poate fi plantată doar o singură specie de arbori. Aceste condiții corespund planului de ecologizare a Chișinăului, aprobat de consiliul municipal.
Red Union Fenosa va dărui Chișinăului 26 de arbori
Proiectul eco nonprofit Verde.md atrage atenția companiilor mari din Republica Moldova. Astfel, compania Red Union Fenosa S.A. a devenit participantă la proiect.